Förväntningar

Det här kan du/ni som förälder förvänta er av förskolan:

• Att du tryggt ska kunna lämna ditt barn och få ett professionellt bemötande.
  • Att förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan (Lpfö98).
  • Att förskolan erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.
  • Att få möta pedagoger som är professionella och erfarna – förskollärare eller barnskötare, som ser varje barns möjligheter.
  • Att pedagogerna ska se ditt barns starka sidor och lust för att utveckla och stärka dem tillsammans med barngruppen i den dagliga verksamheten.
  • Att förskolan har en trygg miljö som samtidigt utmanar till lek, skapande och utforskande.
  • Att förskolan serverar god och näringsrik mat tillagad i vårt eget kök.

Det här förväntar sig förskolan att ni föräldrar gör:

Barnets tider:

•   Var noga med att följa tiderna – för barnets skull. Ring om ni blir försenade.  Barnet har rätt att vara på förskolan den tid du/ni arbetar/studerar/är sjukskriven plus restiden.
  • Säg alltid till oss om det är någon annan än ni föräldrar som hämtar barnet.
  • Hjälp barnet att plocka undan efter sig innan ni går hem.

Kläder:

• Barnet ska alltid ha extra ombyteskläder i sin låda, samt blöjor, och napp/gosedjur vid behov. Regnkläder, stövlar samt lämpliga kläder efter årstiden ska finns på förskolan.
  • Ni föräldrar ansvarar för att det är snyggt och rensat på barnets hylla och i lådan, en hjälp för barnet att hitta sina kläder.
  • Skriv namn i alla barnets kläder och allt annat som kommer med till förskolan (skor, stövlar, napp m.m) Märkpenna finns i resp. hall.

Information:

• Läs alltid på avdelningens anslagstavla, där föräldrainformationen sitter. Vi vill att ni ska bli delaktiga i det som era barn är med om på förskolan, så vi uppmuntrar er att titta på bilder och läsa på de dokumentationer som finns på väggarna.

Tag kontakt med oss så ofta ni vill och behöver, ingen fundering eller fråga är fel eller för liten för att tas upp. Med hopp om en god kontakt och ett gott samarbete, för barnets bästa!

Bullerbyns förskola